Syksyn ihonhoito - epäpuhdas iho

Syksyn ihonhoito - epäpuhdas iho

Aurinkovoiteiden käyttö, hikoilu, lämpötilojen vaihtelut. Syksyn tullen kesän jäljet saattavat näkyä ihossa lisääntyneenä talintuotantona ja epäpuhtauksina, etenkin, jos niille on muutenkin taipuvainen. Vuodenaikojen vaihtuessa on hyvä päivittää ihonhoitorutiininsa, jotta iho pysyy mahdollisimman hyvänä vaihtuvissa olosuhteissa.

Epäpuhdas iho ei ole vain nuorten vaiva, vaan siitä kärsii myös moni aikuinen. Monesti epäpuhtaan ihon oma suoja on heikentynyt, jolloin erilaiset ympäristötekijät, kuten saasteet ja UV-säteet aiheuttavat helposti finnejä ja mustapäitä. Uudistunut Vichy Normaderm-linja on tarkoitettu juurikin rasvoittuvalle ja sekaiholle ja linjan Phytosolution Double Care-kasvovoide sisältää mm. ihon suojamuuria vahvistavaa probioottista bifidusta sekä puhdistavaa salisyylihappoa. Epäpuhdas iho tarvitsee yleisistä harhaluuloista poiketen myös paljon kosteutta, etenkin kesän jälkeen, kun aurinko, merivesi yms. kuivattavat ihoa entisestään. Siksi Normaderm-kasvovoide sisältää myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Kasvovoiteen kanssa voin suositella erinomaiseksi pariksi Vichy Mineral 89-tiivistettä. Geelimäinen koostumus on ihanan tehokosteuttava, mutta ei lainkaan rasvainen.

Syksyn tullen ihoa kannattaa helliä myös erilaisilla naamioilla. Atopik Balance-linjan savea ja eläviä probiootteja sisältävä naamiojauhe on erinomainen valinta, jos kesän jälkeen iho tuntuu rasvaiselta ja epäpuhtaalta. Naamio poistaa iholta ylimääräistä talia ja rauhoittaa ärsytystä, mutta on todella hellävarainen.

Säännöllisen kuorinnan merkitys korostuu myös vuodenaikojen vaihtuessa. Ihon pinnassa oleva ihosolukko tekee ihosta epätasaisen, samean ja tukkoisen. Jos iholla on kovin paljon tulehtuneita finnejä, rakeellinen kuorinta ei sovi. V10 Plus Water Base Peeling on ihana vesikuorinta, jossa ei ole lainkaan rakeita. Se on siis todella hellävarainen, mutta tehokas. Tuloksen näkee konkreettisesti heti ensimmäisellä käyttökerralla!

Yksittäisiin näppylöihin löytyy tehokas apu Lieracilta. Sebologie Stop Spots on täsmähoitoaine, joka sisältää mm. salisyylihappoa ja sinkkiä ja se kuivattaa finnit nopeasti ja tehokkaasti. Pieni pullo on riittoisa, sillä ainetta käytetään vain paikallisesti.

Energistä syksyn alkua!

Essi

Hae