Matkakosmetiikka. Mitä pakkaisin mukaan lomalle?

Matkakosmetiikka. Mitä pakkaisin mukaan lomalle?

Tänä kesänä suuri osa suomalaisista valitsee lomakohteekseen tutun ja turvallisen koto-Suomen. Vaikka matkakosmetiikan ja hygieniatuotteiden sallittuja rajoituksia ei kotimaassa matkaillessa tarvitsekaan millilitran tarkkuudella tuijottaa, kannattaa silti pakata mahdollisimman järkevästi ja kevyesti. 

Suuntasit lomallasi sitten Saimaalle, Lappiin tai Turun saaristoon, pakkaa mukaasi ainakin seuraavat kosmetiikkatuotteet:

 

1. Perusvoide 

Apteekin perusvoiteet pitävät vuodesta toiseen pintansa suomalaisten luottotuotteena. Eikä ihmekään, sillä perusvoiteiden valikoima kattaa kaikki ihotyypit sekä -oireet atooppisesta ihosta ekseemaan.

Kasvojen ja vartalon kosteuttamisen lisäksi ne toimivat mainiosti myös kutisevan hiuspohjan hoidossa. 

Perusvoiteet ovat lisäksi erittäin käteviä mikäli lomakohteessasi ei ole pesumahdollisuutta. Voit nimittäin käyttä niitä mainiosti kasvojen puhdistuksessa. Levitä vain voide kasvoille ja pyyhi pois vanulapuilla.

 

2. Sinkkivoide

Tämän monipuolisempaa ihonhoitotuotetta saa hakea! Sinkkivoide on nimittäin erittäin monikäyttöinen ja se sopii erinomaisesti kaikenikäisille vauvasta vaariin. Käytä sitä esimerkiksi ihon epäpuhtauksien hoidossa, lemmikin iholle, aurinkoihottumaan, nokkosrokkoon tai vauvan vaippaihottumaa lievittämään. Voit levittää sitä myös säärille karvojen ajelun jälkeen ihoa rauhoittamaan.

Sinkkivoiteella lievität tehokkaasti ihon punoitusta ja hoidat ikävät itikan aiheuttamat puremat. 

 

3. Sebamed pesuneste

Tämä monikäyttöinen pesuneste toimii niin kasvoille kuin vartalolle. Lisäksi se pesee puhtaaksi myös merivedessä. Käytä rasvaisen ihon pesussa lämmintä vettä, herkälle iholle puolestaan kylmää tai haaleaa. 

Sebamed pesuneste on tuote koko perheelle. Mikäli laukussa on vain vähän tilaa, pakkaa silloin mukaan ainakin tämä monikäyttöinen tuote.  

 

4. Kuivashampoo

Kuivashampoolla pidennät pesuväliä ja saat hiuksista puhtaat ilman vettä. Lisäksi saat latistuneille kutreille lisää kuohkeutta. 

Kaurauutetta sisältävä Klorane- kuivashampoo poistaa rasvaisuutta ja likaa hiuksista antaen samalla niille tuuheutta ja ryhtiä. Lisäksi tuote on riittoisa ja kevyt kantaa mukana. 

Mikäli suosit matkalla perinteisempää vesipesua, pakkaa laukkuun siinä tapauksessa matkakokoiset Vichy Dercos Nutrients hiustenhoitotuotteet. 

 

5. Matkapakkaukset 

Kätevät minikokoiset tuotteet on helppo ottaa mukaan viikonloppureissulle tai pidemmällekin matkalle. Pienen kokonsa ansiosta voit pakata ne myös mukaan lentokoneen matkustamoon. 

Louis Widmerin All You Need- matkapakkauksesta löydät puhdistustuotteet, kuorinnan, päivä- ja yövoiteen sekä silmänympärystuotteen. 

 

6. Yksittäispakatut naamiot

Yksittäispakatut Atopik Balance Probioottinaamiot ovat loistava ratkaisu niille, jotka haluavat huolehtia kaundeudenhoidosta muutenkin kuin vain suorittamalla kaikista välttämättömimmän kasvojen pesun. Raikastavat ja heleyttävät naamiot on pakattu käteviin yksittäispussukoihin, joten voit kätevästi ottaa vaikka vain yhden pussin matkaa varten.


Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

P.S. Tutustu samalla myös sävyllisten aurinkotuotteiden oppaaseemme ja pysy huoliteltuna loma-auringon helliessä! 

 


Hae