Näin pidennät rusketuksen kestoa: 6 tehokasta vinkkiä

Näin pidennät rusketuksen kestoa: 6 tehokasta vinkkiä

Miten rusketuksen saa kestämään pidempään?


Kauniin päivetyksen hankkiminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Lisäksi tietyt ihotyypit saavat väriä helposti, kun taas toisilla ruskettuminen vie huomattavsti enemmän aikaa. Valitettavasti päivetys myös katoaa iholta nopeammin kuin sen hankkimisessa kesti. 

Noudattamalla seuraavia vinkkejä pidennät rusketuksen kestoa sekä autat ihoa palautumaan auringonoton jäljiltä. 

 

1. Muista käyttää aurinkorasvaa!

Mikäli et käytä suojavoiteita, saattaa ihosi kärähtää. Näin ollen kauan kaivattu rusketuskin katoaa samalla kun palanut ja vaurioitunut iho kuoriutuu pois.

Käyttämällä riittävää suojaa auringolta et siis ainoastaan välty ihon peruuttamattomilta vaurioilta vaan pidennät myös kovalla työllä hankkimasi rusketuksen kestoa.

Älä siis skippaa aurinkorasvaa mikäli mielit pysyä ruskettuneena pidempään! 

 

2. After sun- tuotteet osaksi kauneusrutiinia

Ravitsevat ja kosteuttavat after sun- tuotteet hellivät auringon paahtamaa ihoa ja edesauttavat kauniin rusketuksen muodostumista sekä säilymistä iholla. 

After sun- tuotteita löytyy niin voide kuin geeli muodossa ja useimmat niistä tuovat lisäksi lisäviilennystä auringossa vietetyn päivän päätteeksi. 

Psst. Tiesitkö, että voit käyttää after sun- tuotteita myös ympäri vuoden? Ne kosteuttavat tehokkaasti kuivaa ja karheaa ihoa, joten ne sopivat täydellisesti myös talven pakkasten runtelemalle iholle. 

Tutustu:

Avene After Sun Repair Creamy Gel - viilentävä ja kosteuttava vartaloemulsio

ACO SUN After Sun Milk Tan Prolonging -kosteuttava emulsio auringonoton jälkeen

 

3. Feikkaa ja ota lisäbuustia purkista

Itseruskettavilla tasoitat ja syvennät auringosta kerättyä väriä. Erityisesti asteittain ruskettavat tuotteet sopivat mainiosti päivettyneelle iholle ja antavat värille lisää syvyyttä. 
Vita Liberata- tuotesarjalta löydät ylelliset ja luonnonmukaiset itseruskettavat tuotteet päivetystäsi pidentämään.

 

4. Suosi kylmiä suihkuja

Lämmin vesi kuivattaa ihoa herkemmin sekä edistää ihosolujen vaihtumista. Joten jos haluat estää päivetystäsi valumasta viemäriin, suosi viileitä tai kylmiä suihkuja. Kiinnittääksesi kosteutuksen iholle käytä pesuun kosteuttavaa ja ihoa hoitavaa suihkuöljyä. ACO:n Body Caring Shower- suihkuöljy puhdistaa hellästi ja tehokkaasti sekä antaa pitkäkestoista kostetutusta. Rasvaa iho lopuksi kauttaaltaan after sun- tuotteella. 

 

5. Lisäravinteilla tehostat rusketuksen kestoa

Aurinkokapseleilla saat kätevästi tehostettua päivetyksen muodostumista ja kestoa. Ne eivät ainoastaan saa rusketusta säilymään iholla pidempään, vaan ne vahvistavat ja tukevat ihoa auringonoton yhteydessä. 

Luontaisia karotenoideja sekä A-vitamiinia sisältävillä Bioteekin Teho Aurinkokapseleilla saat pitkäkestoisen ja kauniin rusketuksen sisältäpäin. Aloita kuuri noin 1-2 viikkoa ennen auringonottoa ja jatka aurinkoisten kelien yli.

 

6. Muista nesteytys

Rusketus säilyy iholla pidempään, kun sen kosteuttamisesta pidetään hyvää huolta. Ihon kosteutus alkaa sisältäpäin, joten muista juoda riittävästi ihan vain ihoasikin ajatellen. Riittävällä vedenjuonnilla on tietenkin liuta muitakin tärkeitä ja ainoastaan positiivisia terveysvaikutuksia. 

 

Bonusvinkki: Huijaa ja pukeudu valkoiseen! Valkoinen väri nimittäin korostaa päivettynyttä ihoa ja saa sen näyttämään ruskettuneemmalta. 

 

Huolehdi ihosta auringonoton jäljiltä! Apteekkiplussalta löydät niin After Sun- tuotteet kuin ravintolisät pidentämään rusketuksesi kestoa!

Hae