Aiheuttiko kasvomaski iho-oireita? Hoida iho kuntoon näillä vinkeillä

Aiheuttiko kasvomaski iho-oireita? Hoida iho kuntoon näillä vinkeillä

Saitko kasvomaskista iho-oireita? Et suinkaan ole ensimmäinen! Kasvomaskien ja suusuojusten käyttö on tuonut mukanaan jos jonkinlaista iho-ongelmaa niillekin joilla ei niitä aikaisemmin ole esiintynyt. 


Maskne on yksi kasvosuojusten aiheuttama riesa, mutta niiden käyttö on saanut aikaan myös muun tyyppisten oireiden kuten vaikkapa ihottumien lisääntymisen käyttäjissään. 


Yksi tällainen oire on esimerkiksi kulmakarvoihin ilmestynyt ihottuma ja näppylät. Voi olla vaikea ymmärtää miksi ihmeessä juuri kulmakarvoihin ilmestyy kutisevia patteja. Selitys ilmiölle kuitenkin löytyy. Kasvomaskin käyttö edesauttaa nimittäin hien kerääntymisen silmänympärysihon alueelle. Kasvosuojusta käytettäessä hengitys kulkeutuu ylöspäin ja näin ollen lämpö ja kosteus kerääntyvät kulmakarvojen alueelle aiheuttaen ihohuokosten tukkeutumisen. 


Ennenkuin luovut maskin käytöstä lopullisesti (sillä emme todellakaan suosittele sitä!), kokeile seuraavia niksejä iho-oireiden selättämiseksi:

 

1. Pese kasvot aamuin ja illoin vaikket käyttäisi lainkaan meikkiä

Pese päivän mittaan maskin alle kerääntyneet epäpuhtaudet pois myös silloin kun et ole käyttänyt meikkituotteita iholla. Toista sama aamulla. Näin pidät huolen siitä että kasvot ovat mahdollisimman puhtaat ja ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan ja vältyt ikäviltä iho-oireilta.  


2. Tuplapese kasvot


Pese kasvot kahteen kertaan. Näin varmistat että saat kaikki päivän saasteet ja epäpuhtaudet pois tukkimasta huokosia ja aiheuttamasta tulehduksia. Lisäksi voit viimeistellä puhdistuksen ihotyypillesi sopivalla kasvovedellä.  


3. Käytä sinkkisuihketta


Suihkuttele iholle sinkkiä sisältävää suihketta. La Roche-Posayn Serozinc kasvovesisuihke puhdistaa ja rauhoittaa ihoa sekä estää epäpuhtauksia iholla. Tuotetta ei tarvitse huuhdella pois vedellä ja sitä voi lisätä iholle päivän mittaan tarpeen vaatiessa. 

Suihkauta sinkkikasvovettä lisäksi suoraan kasvomaskiin ja suojaat ihoasi vieläkin tehokkaammin! 


4. Kokeile paikallisiin näppylöihin finnituotteita tai sinkkivoidetta

Mikäli epäpuhtaudet pääsivät kuitenkin muodostumaan ja naama alkoi kukkia, voit ottaa käyttöön paikalliset finnien hoitoon tarkoitetut tuotteet. Sinkkipasta on myös oiva apu erilaisten iho-ärsytysten sekä näppylöiden hoidossa. 

Mikäli iho pääsee ärtymään pahasti, on syytä ottaa käyttöön akneihon puhdistus- ja hoitotuotteet. Jos ongelma ei häviä tai se pahenee, ota yhteyttä ihotautilääkäriin. 

 

5. Desinfioi silmälasit/lukulasit

Muista pitää huolta myös silmälasien puhtaudesta. Mikäli iho on jo valmiiksi ärtynyt, on se myös alttiimpi muille iho-ongelmille. Desinfioimalla silmä- ja lukulasit säännöllisesti pidät huolen siitä, etteivät pöpöt pääse leviämään. Älä unohda myöskään desinfioida aurinkolasejasi! 

 

6. Reippaile luonnossa ilman maskia


Pyri viettämään maskivapaata aikaa niin paljon kuin mahdollista. Lähde kävelylle luontoon ja anna ihon levätä. Samalla tulet hoitaneeksi mieltä ja kehoa.

 

Lue lisää kasvomaskista ja ihon epäpuhtauksista täältä!
Hae