Kasvomaski ja epäpuhtaudet

Kasvomaski ja epäpuhtaudet

Kasvomaskin käyttö voi aiheuttaa erilaisia iho-oireita, kuten epäpuhtauksia ja ihon tukkeutumista.
Lue alta vinkit masknen (maskin aiheuttama akne/epäpuhtaudet) hoitoon.

Huolellinen ihon puhdistus

Maskin alla hautunut iho vaatii erityisen huolellista puhdistusta, mutta muista valita kuitenkin hellävaraiset pesutuotteet. Jos joudut käyttämään kasvomaskia pitkiä aikoja kerralla, kokeile rauhoittavaa lähdevesipohjaista suihketta tai hellävaraista puhdistusvettä myös päivän aikana.

Tuotevinkit:


Ihon kosteutus

Epäpuhtaudet voivat johtua myös ihon kuivumisesta – pidä siis huolta myös epäpuhtaan ihon kosteuttamisesta. Valitse kevyitä seerumeita tai geelivoiteita, jotka sisältävät kosteutta sitovia ainesosia, kuten hyaluronihappoa ja glyserolia. 

Tuotevinkit:

  • Vichy Mineral 89-tiiviste sopii hyvin kaikille ihotyypeille: kevyt geelimäinen koostumus kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei tunnu raskaalta maskin kanssa.
  • Atopik Hydrate kosteuttava hyaluronivoide 24h on koostumukseltaan geelipohjainen, tehokosteuttava kasvovoide, joka sisältää runsaasti hyaluronihappoa sekä myös ihoa vahvistavia prebiootteja. Voidetta voi käyttää aamuin illoin. 

Ihoärsytyksen rauhoittaminen

Niasiiniamidi rauhoittaa epäpuhdasta ja ärtynyttä ihoa, joten se sopii hyvin myös maskista johtuvien iho-oireiden hoitoon. 

Tuotevinkit:

  • ACO Pure Glow Perfecting Serum sisältää runsaasti niasiiniamidia sekä kosteuttavaa ja silottavaa hyaluronihappoa. Seerumin samettinen koostumus jättää kasvoille mattamaisen lopputuloksen, joten se sopii hyvin päiväkäyttöön meikin sekä kasvomaskin alle. 
  • La Roche-Posay Effaclar Serum Ultra Concentrate sisältää niasiiniamidin lisäksi kolmea eri happoa, joilla on tehokas vaikutus näppylöihin, ihohuokosiin ja epäpuhtauksien jättämiin jälkiin: glykolihappoa, salisyylihappoa ja LHA-happoa. 

Maskin valinta


Kuparimaski voi auttaa vähentämän maskin käytöstä johtuvia finnejä ja epäpuhtauksia. Kuparimaskin sisältämät kuparihiukkaset tuhoavat bakteereja ja viruksia, jolloin ne voivat estää myös epäpuhtauksien syntymistä.


Hae