Tummat silmänaluset, silmäpussit ja rypyt. Näin hoidat herkkää silmänympärysihoa

Tummat silmänaluset, silmäpussit ja rypyt. Näin hoidat herkkää silmänympärysihoa

 

Silmänympärysiho on kasvojen herkin kohta. Iho on silmien alueella huomattavasti ohuempaa sekä alttiimpaa monenlaisille pulmille kuten silmäpusseille, tummille silmänalusille sekä rypyille. Osa ongelmista johtuu huonoista elintavoista, joskus syy vaivaan saattaa puolestaan löytyä perintötekijöistä.

 

Herkkä silmänympärysiho vaatii omat tuotteensa

Koska iho silmien ympärillä on erityisen herkkää, tulee alueen hoidossa käyttää sille kehitettyjä tuotteita. Monet kasvovoiteet ovat liian tuhteja tai ne saattavat sisältää hajusteita, joista herkkä silmänympärys ei ole mielissään. Myös kasvojen puhdistuksessa tulisi käyttää silmämeikin poistoon erikoistuneita tuotteita vaikka kasvoputsari lupaisikin poistaa myös silmämeikin.


Silmärypyt

Silmät ovat jatkuvasti liikkeessä. Räpyttelemme silmiä noin 900-1200 kertaa tunnissa. Silmänympärysalueen ohuen ihon takia toistuva liike aiheuttaa nopeammin juonteita kuin muualla kasvoissa joissa iho on paksumpaa. Ei siis ihmekään, että juuri tällä alueella myös ikääntymisen merkit tulevat esiin ensimmäisinä. 

Ikääntyminen itsessään on väistämätöntä mutta juonteita voi ennaltaehkäistä ja hoitaa oikeilla silmänympärystuotteilla. 

Vichy Minertal 89 Eyes- silmänympärysgeeli vahvistaa ihon omaa suojamuuria ja siten silmänympärysalueen herkkää ihoa. Iho saa kosteutusta ja täyteläisyyttä sekä näyttää hehkuvammalta ja levänneemmältä. 

Avene Soothing Eye Contour -silmänympärysvoide sopii herkälle, jopa ärtyneelle silmänympärysiholle. Se on oiva voide myös  atooppisesta ihottumasta kärsiville, koska lievittää tehokkaasti kutinaa, punoitusta, turvotusta sekä kiristävää tunnetta silmänympäryksillä sekä luomilla.

Levitä silmänympärysvoidetta noin nuppineulanpään kokoinen määrä. Tuotetta voi laittaa myös liikkuvalle luomelle paitsi silloin, jos ihosi on hyvin herkkkä. Tällöin riittää, että taputtelet voiteen hellävaroen vain silmien ympärille yläluomea välttäen.


Tummat silmänaluset

Mustat silmänaluset kielivät usein monestakin asiasta. Yleisimpä syitä tummille silmänympäryksille ovat huonosti nukuttu yö tai kehno ravinto. Tummia silmänympäryksiä voi yrittää hoitaa kofeiinia sisältävillä tuotteilla. Mustia rinkuloita silmien ympärillä voi myös häivyttää peitetuotteiden avulla. 

Hajustamaton Avene Couvrance peitepuikko piilottaa paikalliset ihon värivirheet ja se sisältää lisäksi aurinkosuojan haitallisia UV-säteitä vastaan. 

 

Silmäpussit

Silmäpussit ja silmien turvotus puolestaan johtuvat useimmmiten vähäisestä vedenjuonnista, suolaisen ruoan nauttimisesta, vatsallaan nukkumisesta tai vain huonosti nukutusta yöstä. Silmäpussien muodostuminen voi olla myös geneettistä. Tällöin silmän alapuolelle saattaa kertyä liiallista rasvaa joka ajan mittaan alkaa pussittamaan. Mikäli silmäpussit johtuvat liiallisen rasvan kertymisestä eivät kotihoidot valitettavasti auta. Tällöin voi konsultoida asiantuntevaa lääkäriä alaluomileikkauksen mahdollisuuksista. 

Nesteistä johtuvassa turvotuksessa voi kuitenkin kokeilla esim. kasvolymfaa joka poistaa tehokkaasti nesteitä ja helpottaa turvonneita silmäpusseja. 

Turvotuksen vähentämiseen voi myös kokeilla Avene DermAbsolu Youth Eye Cream -silmänympärysvoidetta. Se sopii mainiosti myös tummille silmänympäryksille. Silmänympärykset näyttävät heleämmiltä ja rypyt näkyvät heikommin. Levitykseen tarkoitettu metallinen kärki puolestaan viilentää ja tekee tuotteen levittämisestä helppoa.

 

Silmämeikin puhdistus

Silmämeikin poistossa on järkevä käyttää sille suunnattuja tuotteita. Ohut silmänympärys kun ei välttämättä kestä kasvojen iholle kohdennettua puhdistusta. Lisäksi jos käytät vedenkestävää maskaraa tulee se poistaa öljypitoisella puhdistusaineella. 

La Roche-Posay Physiological silmämeikinpoistoaine herkille silmille puhdistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti silmämeikin. Tarkkaan valikoitujen raaka-aineitten johdosta se sopii kaikista herkkäsilmäisimmillekin. 

Vedenkestävän silmämeikin saat poistettua hellävaraisesti hajusteettomalla Widmer Eye Make Up Remover Waterproof - silmämeikin poistoaineella. Tuote on testattu silmälääkäreiden toimesta ja se sopii erinomaisesti herkille silmille sekä piilolinssien käyttäjille. 

 

Tutustu myös muihin silmänympärystuotteisiin Apteekkiplussan kosmetiikan verkkokaupassa!

Hae