Vitamiinit kosmetiikassa: antioksidanttinen E-vitamiini

Vitamiinit kosmetiikassa: antioksidanttinen E-vitamiini

E-vitamiini on yleisesti käytetty raaka-aine kosmetiikassa. Inci- eli ainesosaluettelosta usein Tocopherol tai Tocopherol Acetate-nimellä löytyvä E-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka estää vapaiden radikaalien vaikutusta ihosoluissa. Tämä tarkoittaa sitä, että se estää tai hidastaa ikääntymisen merkkejä ihossa. Siksi E-vitamiini onkin suosittu raaka-aine juurikin ikääntyneen ihon anti-age-tuotteissa. Kokeile esimerkiksi Vichy Slow Age-päivävoidetta, jonka uudenlainen koostumus suojaa ihoa ja hidastaa ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia.

E-vitamiinin on myös todettu suojaavan ihoa ja parantavan tulehdusta, minkä vuoksi sitä käytetään muissakin kuin anti-age-tuotteissa. La Roche-Posay Toleriane Ultra Overnight-yövoide herkälle iholle sisältää yhtenä vaikuttavana aineena E-vitamiinia. Voide vahvistaa ja rauhoittaa ihoa yön aikana, eikä sisällä ihoa ärsyttäviä ainesosia.

E-vitamiini on myös hyvä säilöntäaine ja joskus se onkin sen ainoa tehtävä kosmetiikassa. Tällöin pitoisuus on yleensä hyvin pieni, jolloin se mainitaan vasta inci-listan loppupäässä. 

Hae