Ihonhoidon kulmakivet – kevyttä huolenpitoa parikymppiselle iholle

Ihonhoidon kulmakivet – kevyttä huolenpitoa parikymppiselle iholle

Nyt olisi luvassa ensimmäinen osa uudesta postaussarjasta: ihonhoidon kulmakivet eri-ikäisillä naisilla. Aloitetaan nuorimmista eli alle 30-vuotiaat kuulolle!

Parikymppisenä iho tuntuu olevan monen mielestä parhaimmillaan. Usein teini-iän mahdollinen pahin finnivaihe on selätetty, iho on kuulas ja sileä, eikä ikääntymisen merkkejä vielä näy. Tässä kohtaa saatetaan tehdä se virhe, että ihonhoitoa laiminlyödään, koska varsinaisia ongelmia ei ole. Ihonhoidon tulisi kuitenkin olla jokapäiväistä ja säännöllistä, jotta ihon kunto pysyy mahdollisimman hyvänä jatkossakin. Parikymppisen tärkein ihonhoitorutiini on mielestäni puhdistus. Monet nuoret naiset käyttävät päivittäin meikkiä, joten puhdistus iltaisin on kaiken A ja O. Vaikka meikkiä ei käyttäisikään, iholle kertyy päivän aikana likaa, saasteita, hikeä ym. jotka on hyvä pestä pois päivän päätteeksi.

Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeä osa ihonhoitorutiinin muodostamista. On hyvä muistaa, että ihotyyppi voi muuttua vuosien aikana. Vaikka olisikin nuorempana kärsinyt rasvaisesta ihosta ja epäpuhtauksista, iho voi hyvinkin olla kuiva tällä hetkellä. Oman ihotyypin määrittely itse tai ammattilaisen avustuksella on siis ensimmäinen askel ihonhoitoa ja sopivia tuotteita suunniteltaessa. Puhdistustuotteet soveltuvat monesti kaikille ihotyypeille. Esimerkiksi Vichy Purete Thermale – puhdistusgeeli puhdistaa ihoa tehokkaasti ja jättää raikkaan tunteen kasvoille kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Viimeistele puhdistus kasvovedellä, Lieracin Lotion Gelifee on oma suosikkini. Kiireisiin päiviin ja tilanteisiin voin suositella nyt paljon esillä olleita miselli- eli puhdistusvesiä, joilla voi poistaa meikin nopeasti ja tehokkaasti vain vanulapulla pyyhkäisemällä. La Roche-Posay Micellar - puhdistuneste on hellävarainen iholle ja kapea pullo on helppo ottaa mukaan.

Kasvojen kosteuttaminen on yhtä tärkeää kuin puhdistus. Vaikka iho tuntuisikin jo valmiiksi kimmoisalta tai siinä olisi epäpuhtauksia ja rasvaisuutta, se kaipaa silti kosteutta. Nuorelle iholle riittää usein hieman kevyempi voide, esimerkiksi Vichy Aqualia Thermal-sarjan kosteusvoide, jossa on kolme versiota; Rich,Light sekä Gel ihotyypin mukaan. Voide kosteuttaa erityisesti pintakuivaa ihoa, mutta koostumus on kevyt, joten kasvoille ei jää rasvaista tunnetta. Lierac Hydragenist- kosteuttavan linjan kevyempi Gel-cream on ihanteellinen päivävoiteeksi – voide jättää mattapinnan, joten se sopii hyvin meikin alle samalla heleyttäen ja kosteuttaen ihoa tehokkaasti.

Päivittäisen puhdistuksen ja kosteuttamisen lisäksi ihonhoitoon kannattaa sisällyttää kuorinta kerran tai pari viikossa, kokeile esimerkiksi kaikille ihotyypeille sopivaa Avene hellävaraista kuorintavoidetta. Kuorinta kirkastaa ja puhdistaa ihoa ja sen jälkeen myös hoitovoiteet imeytyvät paremmin.

Yhteenvetona siis kaksikymppisen ihonhoito on melko yksinkertaista. Tärkeintä on muistaa säännöllinen puhdistus ja kosteutus oman ihotyypin mukaisilla tuotteilla päivittäin, kuorinta kerran tai kaksi kertaa viikossa. Näillä askelilla pääsee jo pitkälle!

 

Essi

Hae