Ihonhoidon kulmakivet - täsmähoitoa 30-40-vuotiaalle iholle

Ihonhoidon kulmakivet - täsmähoitoa 30-40-vuotiaalle iholle

Ihonhoidon kulmakivet – postaussarja saa jatkoa ja tällä kertaa vuorossa ovat 30-40-vuotiaat naiset.

Kolmekymppisenä elämä on usein kiireistä. Stressi, väsymys ja kiire vaikuttavat suoraan myös ihon hyvinvointiin ja sen kuntoon. Iho ei myöskään ole enää yhtä joustava ja kimmoisa kuin nuorempana, joten ensimmäiset ikääntymisen merkit tulevat näkyviin.

Ihonhoidossa kannattaa kiinnittää viimeistään tässä vaiheessa huomiota silmänympärysihoon ja laadukkaaseen yövoiteeseen. Silmänympärysiho on ohutta, joten siinä näkyy helposti pienet juonteet, elämäntavoista johtuvat tummat silmänaluset tai turvotus. Silmänympärysiho kaipaa ennen kaikkea kosteutta, mutta valitse sopiva voide sen mukaan, onko silmänympärysalueella muita ongelmia. Tummia silmänalusia häivyttää Lieracin tehokas Diopticerne – silmänympärysvoide, josta löytyy myös sävytetty versio. Turvotukseen ja pieniin juonteisiin auttaa kevyt ja viilentävä Louis Widmer Eye Contour Gel – silmänympärysgeeli. Muista, että liian täyteläinen voide ei ole hyväksi silmänympärysiholle, joka saattaa ärtyä ja turvota vääristä tuotteista.

Monilla sarjoilla on erikseen päivä- ja yövoiteet. Miksi? Päivällä iho joutuu enemmän koetukselle. Ilmanvaihtelut, saasteet ja meikki rasittavat kaikki omalta osaltaan ihoa, joten päivävoide suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä.  Päivävoiteen halutaan myös olevan kevyempi, jotta iho ei päivän mittaan kiiltele ja meikki levittyy paremmin. Yöllä iho on vastaanottavaisempi ja sen toiminnot ovat vilkkaimmillaan, joten se pystyy hyödyntämään voiteen vaikuttavat aineet paremmin. Siksi yövoiteet ovat usein päivävoiteita täyteläisempiä ja ravitsevampia. Panosta siis 30-40-vuoden iässä erityisesti yövoiteeseen, sillä se korjaa rasittunutta ihoa. Kiireiselle ja stressaantuneelle iholle kehitetty Vichy Idealia Skin Sleep- yövoide on geelimäinen, mutta kuitenkin täyteläinen. Aamulla iho on hehkeä ja levänneen tuntuinen. Kuivalle iholle, jossa alkaa näkyä kevyitä juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä, sopii Avene YstheAL – yövoide, joka sisältää mm. tehokkaana antioksidanttina tunnettua E-vitamiinia sekä retinaldehydia, A-vitamiinijohdannaista, joka vahvistaa ihosolujen toimintaa.

Muistathan myös puhdistaa ihosi aamuin illoin sekä kirkastaa ihoa kuorinnan avulla säännöllisesti, jotta iho ottaa vastaan voiteiden vaikuttavat aineet tehokkaammin.

 

Essi

Hae