Vitamiinit kosmetiikassa: A-vitamiini

Vitamiinit kosmetiikassa: A-vitamiini

Vitamiinit ovat tärkeä osa hyvinvointia sisäisesti joko ruuan tai ravintolisien kautta saatuina. Niitä hyödynnetään kuitenkin monipuolisesti myös ihonhoidossa, sillä niiden on todettu vaikuttavan ihon kuntoon ulkoisesti. Tässä postauksessa käsittelen luultavasti yhtä tehokkaimmista vitamiineista kosmetiikassa: A-vitamiinia. Kosmetiikassa käytettävä A-vitamiini on yleensä sen alkoholimuoto, retinoli, jonka tunnistaa tuotteen ainesosaluettelosta esim. muodoista retinal, retinyl palmitate tai retinaldehyde.

Miten A-vitamiini sitten vaikuttaa ihossa? Se stimuloi ihon kollageeni- ja elastiinituotantoa hoitaen ja ennaltaehkäisten ryppyjä ja juonteita.  Lisäksi A-vitamiini normalisoi talirauhasten toimintaa, joten sitä käytetään myös apuna aknen hoidossa. Sen on todettu vaikuttavan ihon melanosyyttien toimintaan, jolloin se tasoittaa ihon pigmenttimuutoksia.

A-vitamiini saattaa herkkäihoisella aiheuttaa varsinkin käytön alussa pistelyä ja punoitusta. Kosmetiikassa pitoisuudet ovat kuitenkin pieniä, jolloin A-vitamiinia sisältävät voiteet harvemmin ärsyttävät ihoa. Retinoli saattaa herkistää ihon auringon UV-säteilylle, minkä vuoksi sitä kannattaakin käyttää pääasiassa öisin ja muistaa korkea suojakerroin päivävoiteessa!

Meillä on verkkokaupan valikoimassa useita A-vitamiinia sisältäviä voiteita ja tehohoitoja. Avenen uuden Physiolift-sarjan yksi tehoaineista on juurikin retinoli. Physiolift Night-yövoide uudistaa ihoa sekä silottaa ryppyjä ja juonteita. Kokeile myös sarjan Precision Wrinkle Filler – täsmähoitoa, joka laitetaan suoraan juonteiden päälle. Se tekee ihosta täyteläisemmän ja heleän. Physiolift-tuotteet on tarkoitettu erityisesti ikääntyvälle iholle.

Japanilaisesta V10 Plus-sarjasta löytyy myös A-vitamiiniseerumi, joka sopii kaikenikäisille. Se kirkastaa ja heleyttää ihoa sekä silottaa juonteita. Kokeile tuotetta myös tummien silmänalusien vaalentamiseen. Seerumi on hajusteeton ja koostumukseltaan hyvin siedetty. Sitä voi käyttää minkä tahansa hoitovoiteen alla – vain muutama tippa riittää koko kasvoille.

Oletko sinä käyttänyt A-vitamiinia sisältävää kosmetiikkaa?

Essi

Hae