Valovanheneminen - näin ennaltaehkäiset ihon ennenaikaista ikääntymistä

Valovanheneminen - näin ennaltaehkäiset ihon ennenaikaista ikääntymistä

Ikääntyminen on luonnollista ja iän myötä ihossa tapahtuu väistämättä muutoksia, kun kollageenin tuotanto vähenee ja ihon kimmoisuudesta vastaavat elastiinisäikeet heikkenevät. Joskus iho kuitenkin vanhenee ennenaikaisesti ja syynä ovat vääränlaiset elintavat, ympäristötekijät, kuten ilmansaasteet ja aurinko. Tällöin puhutaan myös valovanhenemisesta.

Nämä ympäristötekijöiden aiheuttamat muutokset voivat näkyä iholla syvinä juonteina, ihon sameutena ja karheutena sekä pigmenttimuutoksina.

Valovanhenemisen vaikutuksia voi onneksi itse ehkäistä melko hyvin. Säännölliset ja terveelliset elämäntavat näkyvät tottakai myös ihon kunnossa, mutta näillä ihonhoitovalinnoilla voit lisäksi ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista.

1. Muista aurinkosuoja!

Korkean suojakertoimen (SPF30-50+) aurinkosuojaa tulisi käyttää päivittäin, Suomen oloissa ainakin alkukeväästä loppusyksyyn. Auringon UV-säteet voivat paitsi aiheuttaa ihosyöpää, ne ovat merkittävin yksittäinen syy valovanhenemiseen ja pigmenttimuutoksiin. ACO Sun Ultra-Light Face Fluid SPF50+ on huomaamattoman kevyt, sopii kaikille ihotyypeille ja UV-suojan lisäksi sisältää myös sinisen valon suojan.2. Valitse antioksidantteja sisältäviä tuotteita

Antioksidantit on hyvä ottaa osaksi ihonhoitorutiinia ainakin kesän ajaksi. Ne suojaavat ihosoluja ja näin ollen toimivat hyvänä parina aurinkosuojan kanssa. Hyviä antioksidantteja valovanhenemisen ehkäisemiseen ovat esimerkiksi C-vitamiini, joka myös kirkastaa ja tasoittaa pigmenttimuutoksia sekä flavonoidit, joita on esimerkiksi mustikassa runsaasti.

Kokeile esimerkiksi näitä tuotteita:

V10 Plus Vitamin C-seerumi sisältää nimensä mukaisesti C-vitamiinia, joka suojaa ja tasoittaa ihon sävyä. Kevyen vesimäinen seerumi on hajusteeton ja se sopii käytettäväksi minkä tahansa voiteen alla. Suosittelemme käyttämään C-vitamiiniseerumia erityisesti päiväkäytössä aurinkosuojan alla.Atopik Anti Age Mustikkaöljy on koostumukseltaan ihanan kevyt ja kuulaan hehkun iholle tuova öljy, jonka ravitseva koostumus sisältää suomalaisen metsämustikan siemenöljyä. Öljyssä on runsaasti ihoa suojaavia antioksidantteja sekä hoitavia rasvahappoja. Ehdoton tuote kesäiholle!3. Päivittäinen puhdistus on kaiken A ja O

Moni meistä laiminlyö kasvojen puhdistusta, etenkin jos ei käytä meikkiä. Kasvot tulisi kuitenkin puhdistaa päivittäin aurinkotuotteista ja päivän aikana iholle kertyneistä epäpuhtauksista, kuten ilmansaasteista, jotka juurikin rasittavat ihoa. Liian voimakkaita pesutuotteita kannattaa kuitenkin välttää, sillä ne voivat viedä mukanaan epäpuhtauksien lisäksi myös ihon omaa suojaa ja sitä kautta heikentää sen kuntoa.

Avene Gentle Cleansing Milk-puhdistusmaito poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti ihoa rasittamatta. Viimeistele puhdistus Avene Gentle Toner-kasvovedellä, joka kosteuttaa ja jättää ihon raikkaan puhtaaksi.

Hae