Couperosa-ihon hoito

Couperosa-ihon hoito

Couperosa-iholla tarkoitetaan kasvojen punoitusta, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista verisuonista kasvoissa. Sitä esiintyy etenkin poskilla sekä nenänpielissä. Couperosassa posket saattavat punoittaa ja kuumottaa, joskus ihoa pistelee. 

Vaiva on melko yleinen suomalaiselle ohuelle ja herkälle iholle. Lisäksi se on usein perinnöllistä. Naiset ovat myöskin taipuvaisempia saamaan couperosa-iho-oireita kuin miehet, varsinkin ihon ikääntyessä. Ihon verisuonten laajentuminen voi johtua myös auringon UV-säteilystä, joten aurinkosuojan käyttö on tärkeää läpi vuoden. 


Hoitotuotteet couperosa-iholle

 

Couperosa-iho vaatii hellävaraiset hoito- sekä puhdistustuotteet punoitusta rauhoittamaan ja ihoa vahvistamaan. Vaikka oireita ei saisikaan kokonaan kuriin, voi niitä hillitä huomattavasti systemaattisella ja oikeaoppisella ihonhoitorutiinilla.

Favora Anti-Redness 24H vahvistava hoitovoide on couperosa-iholle kehitetty hoitovoide, joka lievittää tehokkaasti punoitusta. Se vahvistaa pintaverisuonten seinämiä sekä rauhoittaa ihoa. Voide on helposti imeytyvä sekä sopii käytettäväksi meikin alla. Lisäksi se on täysin hajusteeton, väriaineeton eikä se sisällä säilöntäaineita.

 

La Roche-Posay Rosaliac AR Intense seerumi on tarkoitettu couperosa-ihon tehohoitoon. Se soveltuu erinomaisesti punoittavalle couperosa- tai rosacea iholle jossa esiintyy katkenneita pintaverisuonia. Tuote rauhoittaa ihoa välittömästi sekä vähentää punoitusta ja tasoittaa ihon sävyä. Lisäksi se ennaltaehkäisee punoituksen uudelleenmuodostumista.

Käytä yhdessä La Roche-Posay Rosaliac UV Rich SPF 15 päivävoiteen kanssa parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

 

Couperosa-ihon puhdistuksessa on hyvä satsata myös oikeanlaisiin ihonpuhdistustuotteisiin. Avène Redness-Relief Refreshing cleansing lotion on rauhoittava sekä couperosalle tyypillistä punoitusta hillitsevä puhdistusemulsio. Tämä hajusteeton puhdistustuote levittyy helposti iholle sekä poistaa tehokkaasti myös meikkivoiteen. Se sisältää lisäksi ihoa rauhoittavaa ja ihoärsytystä lieventävää Avène-terveyslähdevettä. 

Ihon punoitusta voi myös peittää hoitavalla La Roche-Posay Rosaliac CC -voiteella. Tuote on monikäyttöinen ja sopii useammalle ihosävylle vaalesta keskivaaleaan. Ihoa rauhoittava peitevoide sulautuu ihon sävyyn eikä se jätä ikäviä rajoja kasvoille. Lisäksi se sisältää SPF30 aurinkosuojan. 


Helpota couperosaa hyvillä elintavoilla

 

Taipumus couperosaan on pysyvää.  Oireita voi kuitenkin yrittää hoitaa ulkoisten keinojen lisäksi myös sisäisesti. Välttämällä kuumia juomia, voimakkaasti maustettuja ruokia, alkoholin käyttöä sekä liiallista kofeiinia vältyt kasvojen punoitukselta ja kuumotukselta.  Stressi lisää myös kaikentyyppisten iho-oireiden ilmentymistä eikä couperosa ole tässäkään poikkeus. Pidä siis huolta riittävästä levosta, terveellisestä ravinnosta sekä liiku säännöllisesti. 

 

Tutustu couperosa-ihon hoitotuotevalikoimaan Apteekkiplussalla. 

Hae