Naisten hiustenlähtö – Syyt, oireet ja hoito

Naisten hiustenlähtö – Syyt, oireet ja hoito

 

Hiukset ohenevat kaikilla jonkin verran iän myötä, mutta joskus hiustenlähtöön löytyy myös selvä syy. Naisten hiustenlähtö on harvinaisempaa kuin miehillä mutta se saattaa aiheuttaa stressiä ja mielialan painumista sekä pahimmillaan johtaa masennukseen. 

 

Naisten hiustenlähdön syyt

Naisten hiustenlähtöön vaikuttavia tekijöitä on useita. Hiusten oheneminen ja hiustenlähtö on melko tavallista ihmisen ikääntyessä. Toisaalta ne saattavat olla seurausta huonoista elintavoista, piilevästä sairaudesta, stressistä tai perinnöllisistä tekijöistä. Lisäksi hormonaaliset muutokset kehossa kuten raskausaika sekä vaihdevuodet saattavat lisätä hiustenlähtöä.

 

Äkillinen hiustenlähtö

Äkillistä hiustenlähtöä kutsutaan myös termillä telogeeninen hiustenlähtö. 

Syitä telogeeniselle hiustenlähdölle ovat usein isot sekä stressaavat tapahtumat elämässä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työpaikan menetys, äkillinen sairaus, onnettomuus tai vaikkapa synnytys. Aliravitsemus ja voimakkaat lääkkeet, kuten sytostaatit aiheuttavat myös äkillistä hiustenlähtöä. Telogeenisessa hiustenlähdössä hiukset harvenevat tasaisesti tai niitä tippuu päästä isompia määriä, joskus tukottain.

Usein telogeeninen hiustenlähtö on kuitenkin väliaikaista ja hiustenkasvu palautuu normaaliksi usein itsestään. 

Äkillisessä hiustenlähdössä voi olla syytä tarkkailla omia elintapoja sekä mahdollistaa monipuolisen ruoan ja vitamiinien sekä hivenaineiden saanti. Lisäapua hiustenlähdön pysäyttämiseksi voi saada varta vasten hiuksille kehitetyistä hoitotuotteista. Priorin Extra hiusravinne sisältää hiusjuuria vahvistavia ravintoaineita ja auttaa hiuksia kasvamaan terveiksi, vahvoiksi ja kiiltäviksi. Se sopii niin hiusten ohenemiseen kuin kaljuuntumisen ehkäisyyn. 

Mitä on alopecia?

Alopecia tarkoittaa karvojen lähtöä joltain kehon alueelta, useimmiten pään alueelta. Alopeciaa on montaa eri tyyppiä. Naisten androgeeninen alopecia eli naistyyppinen kaljuuntuminen on usein perinnöllistä. Sen hoidossa voidaan käyttää minoksidiiliä sisältävää hoitoliuosta. Alopecia areata puolestaan tunnetaan myös nimellä pälvikalju. Siinä hiuspohjaan ilmaantuu yksi tai useampi hiukseton läiskä. Pälvikalju on autoimmuunisairaus, jossa elimistö alkaa reagoida omaa kehoa vastaan. Hoidossa käytetään voimakkaita kortisonivalmisteita hiustenlähdön pysäyttämiseksi sekä vahvistamaan uuden hiuksen kasvua.

Arpeuttavassa alopecia taas on päänahan sairaus joka surkastuttaa hiusjuuret ja aiheuttaa läikikästä kaljuuntumista.

Traction alopeciassa hiustenlähtö johtuu hiusten pitkäaikaisesta ja voimakkaasta vetämisestä tai nyppimisestä. Painavat hiustenpidennykset, pikkuletit ja rastat saattavat aiheuttaa traction alopeciaa. 


Keinoja hiustenlähdön ehkäisyyn

Mikäli hiustenlähtö on epänormaalia, voimakasta tai aiheuttaa suurempaa huolta, on syytä kääntyä asiantuntevan lääkärin puoleen. 

Lievään hiustenlähtöön ja hiuksien vahvistamiseen sen sijaan voi kokeilla erityisiä lisäravinteita. Priorin Extra hiusravinne sisältää muun muassa biotiinia, l-kysteiiniä sekä pantoteenihappoa. Se tukee hiusten kasvua ja edistää niiden kuntoa. Hiukset saavat uutta kiiltoa ja näyttävät hyvinvoivilta. Ja mikä parasta: voit nähdä tuloksia jo 2-3 kuukauden käytön jälkeen!

Voit tehostaa lisäravinteiden vaikutusta erikoisshampoilla sekä muilla hiuspohjaa stimuloivilla hoitotuotteilla. Biorion stimuloiva hoitoneste auttaa hidastamaan ja ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä. Se stimuloi hiuspohjan pintaverenkiertoa virkistävän kofeiinin ja B3-vitamiinin avulla ja antaa hiusjuurille uutta elinvoimaa.

Ohueille ja hauraille hiuksille kehitetty Plantur39 shampoo sisältää niinikään kofeiinia ja se auttaa estämään ikääntymisestä johtuvaa hiustenkasvun vähenemistä. Käytä yhdessä Plantur39 hoitoaineen kanssa tehokkaan lopputuloksen saamiseksi.

 

Tutustu myös muihin hiustenlähtöä ehkäiseviin tuotteisiin Apteekkiplussan verkkokaupassa. 

Hae