Kutiseva iho ja silmäluomet - atooppisen ja herkän ihon hoitovinkit

Kutiseva iho ja silmäluomet - atooppisen ja herkän ihon hoitovinkit

Atooppinen ihottuma on yksi Suomen yleisimmistä ihosairauksista. Sen keskeisenä oireena on ihon heikentynyt läpäisyeste, mikä aiheuttaa ihon kuivumista, punoitusta ja kutinaa. Tyypillisesti ihottuma-alueet esiintyvät kasvoilla, silmäluomilla, kaulalla ja käsissä. Atooppinen ihottuma on krooninen ihosairaus, mutta samanlaisia oireita voi esiintyä myös muuten. Monesti ihon kutina, kuivuus ja hilseily esiintyvät kausittaisesti syksyn ja talven aikana ilmojen viiletessä.

Ihon kutinan lievittäminen

Kutina on yksi vaikeimmista iho-oireista, sillä siitä tulee usein kierre: kutisevan ihon raapiminen rikkoo ja ärsyttää valmiiksi herkitynyttä ihoa ja kutina tulee takaisin entistä pahempana.

Jos ihossa on kutisevia alueita, ihonhoidosta kannattaa karsia kaikki ylimääräinen pois. Hellävarainen puhdistustuote ja herkän ihon kosteusvoide ovat tärkeimmät ihonhoitotuotteet.


Suosi näitä:


- Voidemainen tai öljymäinen puhdistusaine on hellävarainen, eikä poista ihon omaa suojaa. Kasvoille sopii esimerkiksi Atopik Sensitive puhdistusemulsio, joka sisältää ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa kauraa. Vartalon puhdistukseen sopii esimerkiksi öljymäinen A-DERMA Exomega Control Shower oil.


- Hajusteettomat hoitotuotteet, joissa on mahdollisimman vähän aktivoivia raaka-aineita. La Roche-Posay Toleriane Sensitive Rich hoitovoide sopii hyvin herkälle ja kuivalle iholle. Kosteuttava voide on hajusteeton ja alkoholiton ja se vahvistaa ihon omaa suojaa.


- Kutiseville ja punoittaville silmäluomille on omia suojaavia ja rauhoittavia silmänympärysvoiteita, kokeile esimerkiksi suosittua Avene Soothing Eye Contour Cream-silmänympärysvoidetta tai hieman täyteläisempää Atopik Sensitive silmänympärysvoidetta.

Paikallisesti ihon kutinaan kannattaa kokeilla lisäksi erityisiä SOS-tuotteita, jotka on kehitetty helpottamaan kutisevan ihon ärsytystä. Avene Xeracalm A.D Concentrate on säilöntäaineeton ja hajusteeton paikallishoito, joka lievittää tehokkaasti ihon kutinaa niin kasvoilla, vartalolla kuin silmäluomillakin. Kutinaa vähentävä, ainutlaatuinen Avene Thermal Sring Water-lähdevedestä saatava aktiivinen ainesosa on yhdistetty ihoa suojaaviin öljyihin, jolloin voide sekä rauhoittaa kutinaa että hoitaa kuivaa ihoa.

Jos iho tuntuu kuumottavalta ja kipeältä, siihen voi auttaa A-DERMA Cutalgan Ultra-Calming Spray. Peruvian liana-uutetta sekä rauhoittavaa kauraa sisältävä suihke vähentää epämiellyttäviä tuntemuksia iholla.Vinkki: jääkaappikylmä suihke rauhoittaa vielä tehokkaammin ihoärsytystä.


Hae