Epäpuhdas iho ja akne aikuisiällä

Epäpuhdas iho ja akne aikuisiällä

Finnit ja epäpuhtaudet ilmestyvät iholle etenkin murrosiässä, mutta tiesitkö, että myös jopa 40% aikuisista naisista kärsii ajoittaisista epäpuhtauksista, liiallisesta talinritystä tai aknesta?

Aikuisiällä esiintyvät epäpuhtaudet johtuvat usein hieman eri syistä kuin teini-iässä: etenkin naisilla hormonaaliset muutokset voivat olla finnien taustalla ja sen lisäksi usein syynä voi olla esimerkiksi ilmansaasteet, UV-säteily tai stressi. Nämä ulkoiset tekijät saattavat heikentää ihon omaa suojamuuria, mikä aiheuttaa liiallista talineritystä. Se näkyy iholla lisääntyneenä rasvaisuutena, mustapäinä ja tulehtuneina finneinä, mutta lisäksi voi finneistä jäädä helpommin arpia ja pigmenttimuutoksia.

Miten valitsen oikeat tuotteet epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle?

1. Ihon suojamuurin vahvistaminen

Koska talineritys on epätasapainossa, on tärkeää saada ihon toiminta tasapainotettua. Ihon suojamuuria ja vastustuskykyä vahvistavat, erilaisia pro- tai prebiootteja sisältävät tuotteet parantavat ihon mikrobiomia eli bakteerikantaa, jolla on yhteys ihon kuntoon. Probioottisten tuotteiden lisäksi aurinkosuojan käyttö on tärkeässä osassa ihon suojamuurin parantamisessa.

Tuotevinkit:

Vichy Normaderm-linja on uudistunut ja se on kehitetty erityisesti aikuisen epäpuhtaan ihon tarpeisiin. Normaderm Phytosolution Double Care
- kasvovoide sisältää juurikin probioottista bifidus-bakteerin uutetta, mikä parantaa ihon omaa suojamuuria sekä salisyylihappoa, mikä auttaa vähentämään tukkeutuneita ihohuokosia ja tasoittamaan ihon pintaa. Kasvovoide sisältää myös runsaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa.Atopik Balance-linjan taustalla on myös ajatus ihon rauhoittamisesta ja tasapainottamisesta probioottien avulla. Erityisesti linjan Probioottinaamio kannattaa ottaa testiin. Se sisältää kosmetiikassa harvinaisia eläviä probiootteja, jotka rauhoittavat tehokkaasti ärsytystä ja parantavat ihon omaa puolustuskykyä. Se sisältää lisäksi talineritystä hillitsevää savea ja antioksidanttista mustikkauutetta. Naamio on pakattu jauheeksi, johon sekoitetaan itse vesi. Naamio sopii erityisen hyvin sinulle, jonka epäpuhtaudet lisääntyvät stressin myötä: sytytä kynttilät, levitä kasvonaamio ja ota 10-15 minuutin hetki itsellesi!2. Hellävarainen puhdistus

Epäpuhtauksiin tai akneen taipuvaisen ihon hoidossa kannattaa muistaa hellävaraisuus. Tarkoitus ei ole puhdistaa ja kuoria ihoa voimakkailla tuotteilla, jotta liiallinen rasvoittuminen saadaan kuriin - tämä yleensä ärsyttää ihoa entisestään ja pahentaa tulehdustilaa sekä talineritystä. Ihon puhdistus on tärkeää, jotta päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet, meikit ja aurinkotuotteet saadaan poistettua iholta. Epäpuhdas iho ei aina ole rasvainen, vaan se voi olla myös kuiva tai jotain siltä väliltä, joten valitse puhdistustuote sen mukaan. Jos ihossa on tulehtuneita finnejä, vältä myös rakeellisia kuorinta-aineita ja suosi mieluummmin esimerkiksi salisyylihappoa sisältäviä tuotteita.

Tuotevinkit:

Atopik Balance-linjan puhdistusvaahto poistaa meikit ja epäpuhtaudet tehokkaasti ja se sisältää runsaasti ihoa rauhoittavia ainesosia, joten se ei kuivata tai ärsytä herkkääkään ihoa.Ducray Keracnyl Foaming Gel -puhdistusgeeli on syväpuhdistava, mutta saippua-aineeton geelimäinen puhdistustuote, joka sopii kasvojen lisäksi myös vartalolle, kuten selän finnien puhdistamiseen. Se sisältääainutlaatuista Myrtacine®-aktiiviainetta, joka rauhoittaa ihoa ja auttaa vähentämään epäpuhtauksia. Plussaa raikkaasta, miedon omenaisesta tuoksusta!Jos iho on selkeästi öljyinen ja alkaa kiillellä päivän mittaan, kokeile puhdistukseen Vichy Normaderm Phytosolution Mattifying Cleansing Cream- puhdistustuotetta, joka sisältää vulkaanista perliittiä, savea ja hiiltä, jotka poistavat iholta ylimääräistä talia ja epäpuhtauksia ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Tuotetta voi käyttää esimerkiksi muutaman kerran viikossa.3. Kosteus, kosteus, kosteus

Rasvoittuva ja epäpuhdas iho kaipaa myös paljon kosteutta, jotta se pysyy tasapainoisena. Etenkin aikuisiällä iho voi olla muuten kuiva ja siinä voi näkyä pieniä juonteita, joten oikeanlaisilla tuotteilla pystytään vaikuttamaan näihin kokonaisvaltaisesti. Tehoaineista esimerkiksi kosteutta sitova hyaluronihappo on erinomainen valinta myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, sillä se ei tuki ihoa. Myös paljon tutkittu niasiiniamidi, B3-vitamiini, josta puhutaan myös supervitamiinina, on erinomainen valinta juurikin aikuiselle epäpuhtaalle iholle, sillä se tehoaa sekä finneihin ja suurentuneisiin ihohuokosiin että ihon ikääntymiseen. Niasiiniamidi sopii herkällekin iholle, koska sillä on todettu olevan vaikutusta ihon suojaukseen vähentäen herkkyyttä erilaisille ulkopuolisille ärsykkeille.

Tuotevinkit:

ACO Pure Glow Perfecting Serum sisältää erityisen runsaasti niasiiniamidia, hyaluronihappoa ja E-vitamiinia, jotka kosteuttavat, tasoittavat ja suojaavat ihoa. Kevyt koostumus sopii hyvin myös meikin alle.ACO Pure Glow-linjan yövoide ACO Pure Glow Rebalancing Night Cream sopii hyvin käytettäväksi yhdessä linjan seerumin kanssa. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja lisäksi voiteeseen on lisätty kuorivaa entsyymiä, joka poistaa kuolleet ihosolut ja antaa iholle luonnollisen hehkun.Vichy Mineral 89-tiiviste sisältää runsaasti ihoa rauhoittavaa mineraalipitoista lähdevettä sekä kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Se tekee ihosta vahvemman ja täyteläisemmän ja auttaa muita tuotteita imeytymään paremmin.

Psst. Tuotteesta saatavilla juuri nyt isompi kampanjakoko 75ml 50ml pakkauksen hinnalla! Kampanjapakkauksia saatavilla rajoitettu erä.
4. Tehokkaat täsmätuotteet

Yksittäisten finnien taltuttamiseen voi käyttää täsmätuotteita, jotka auttavat rauhoittamaan ja kuivattamaan tulehtuneita näppyjä. Käytä näitä tuotteita vain paikallisesti, sillä ne voivat olla iholle muuten liian voimakkaita.

Tuotevinkit:

Louis Widmer Skin Appeal Skin Care Stick on näppärä roll on, jonka sisältämät tehoaineet, kuten teepuuöljy ja hedelmähapot toimivat antimikrobisesti hilliten tulehdusta ja auttavat rauhoittamaan ja poistamaan finnejä ja mustapäitä. Koostumus on kevyt neste, joten sitä voi käyttää aamuin illoin.

Avene Cleanance SPOT treatment -paikallishoito finneille on pakattu kynämäiseen muotoon, jolloin sitä on erityisen helppo levittää paikallisesti yksittäisten näppylöiden päälle. Sinkkiglukonaatti, kurpitsauute ja kaoliini rauhoittavat ja tasapainottavat talineritystä.Iho on yhteydessä myös muuhun elimistöön ja sen sanotaankin olevan peili esimerkiksi suolistoon, ihonhoidon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota muihin elintapoihin, kuten monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon ja riittävään vedenjuontiin.

Hae