Ihonhoitovinkit allergiakauteen

Ihonhoitovinkit allergiakauteen

Siitepölyallergia ei oireile ainoastaan aivasteluna, nuhana ja tukkoisuutena. Se vaikuttaa monesti myös silmiin aiheuttaen punoitusta ja kutinaa sekä silmissä että silmäluomissa. Iholla siitepölyallergia voi näkyä ärsytyksenä ja etenkin atooppinen ihottuma saattaa allergiakauden aikana pahentua.

Kokosimme blogipostaukseen vinkit helpottamaan allergian aiheuttamia iho- ja silmäoireita!

1. Silmäluomien punoitusta ja ärsytystä rauhoittaa kevyt, mutta kosteuttava Avene Soothing Eye Contour Cream-silmänympärysvoide, joka sisältää mm. mineraalipitoista Avene-terveyslähdevettä ja rauhoittavaa bisabololia. Tämä hajusteeton silmänympärysvoide on monen muunkin kestosuosikki!

2. Jos silmäluomet tuntuvat erityisen ärtyneiltä ja jopa kuumottavilta, kokeile jääkaapissa viilennettyjä lähdevesisuihkeita silmänympärysvoiteen lisäksi! Avene Thermal Spring-lähdevettä löytyy kolmessa eri kokoisessa suihkepullossa ja se sopii silmänympärysihon lisäksi rauhoittamaan ihoa koko kasvoilta ja myös vartalolta.

3. Ethän puhdista kasvojasi liian voimakkailla tuotteilla? Kasvojen puhdistus päivittäin on tärkeää, kunhan käytössä on hellävariaset tuotteet. Atopik-sarjan Sensitive puhdistusemulsio ja kasvovesi ovat esimerkiksi hyvä yhdistelmä hellävaraiseen ihon puhdistukseen. Tuotteiden sisältämät kaurauute ja kauraöljy rauhoittavat ihoärsytystä ja hoitavat kuivaa ihoa. Psst. Juuri nyt saat puhdistusemulsion ja kasvoveden edulliseen yhteishintaan!

4. Pika-apu punoitukseen ja kuumotukseen on uusi La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallegro-seerumi. Se sisältää suuren pitoisuuden Neurosensine-aktiiviainetta, jonka on tutkittu vähentävän epämukavaa tunnetta iholla ja suojaavan herkistynyttä ihoa. Seerumi sisältää myös tehokosteuttavia aineita, kuten glyserolia ja hyaluronihappoa.


5. Omasta kokemuksesta olen huomannut, että huulet kuivuvat erityisen paljon allergiakautena. Helpostusta rohtuneille huulille tuo La Roche-Posay Cicaplast Lips-huulivoide. Täyteläinen voide sisältää mm. suojaavaa ja ravitsevaa sheavoita sekä rauhoittavaa B5-vitamiinia. Voide on koostumukseltaan läpikuultavaa, joten sitä voi lisäillä myös päivän mittaan.

Aurinkoista kevättä!

Essi

Hae