Hoida pigmenttimuutokset nyt – opas pigmenttiläiskien hoitoon

Hoida pigmenttimuutokset nyt – opas pigmenttiläiskien hoitoon

Poskiin ja kämmeniin ilmestyy etenkin kesällä ruskeita läiskiä, jotka tekevät ihonsävyn epätasaiseksi ja sameaksi. Raskauden myötä huulen yläpuolelle ilmestyy tummat ”viikset”. Lääkekuurin jälkeen iholle on ilmestynyt tummia alueita.

Pigmenttiläiskät eli liikapigmentaatio on yleinen vaiva etenkin naisilla. Melaniini on ihon luonnollinen pigmentti, mutta joskus eri tekijät, kuten aurinko, hormonimuutokset tai jotkin lääkkeet aiheuttavat melaniinin liiallista tuotantoa, jolloin tummat läiskät syntyvät.

Aloita pigmenttimuutosten hoito nyt!

Aurinko on tärkein tekijä, joka edesauttaa liikapigmentin muodostumista. Pigmenttiläiskien hoito onkin tehokkainta nyt, kun aurinko ei vielä paista kirkkaimmillaan. Tärkein ennaltaehkäisy pigmenttimuutoksiin onkin korkea aurinkosuoja. Jos pigmenttiläiskiin on taipumusta, suosittelen käyttämään päivävoiteita, joissa on UV-suoja SPF30/SPF50 ympäri vuoden, mutta ainakin alkukeväästä loppusyksyyn saakka. Tarkistathan, että käyttämässäsi aurinkosuojavoiteessa on sekä UVA- että UVB-suoja!

Uusien pigmenttimuutosten ennaltaehkäisy on tärkeää, mutta saako jo olemassa olevia tummia läiskiä häivytettyä?

Pigmenttiläiskiä on mahdollista kosmeettisin keinoin vaalentaa ja jopa häivyttää kokonaan.

Eucerinin uusi Anti-Pigment-linja sisältää neljä tuotetta, joissa kaikissa on vaikuttavana aineena patentoitu Thiamidol-raaka-aine. Thiamidol vaikuttaa estäen melaniinin tuotantoa. Ensimmäiset näkyvät muutokset voi havaita 2 viikon säännöllisen käytön jälkeen. Suosittelen valitsemaan ainakin sarjan kaksivaikutteisen Anti-Pigment Dual Serum-tiivisteen. Se sisältää kahta ainetta: hyaluronihappoa sisältävää geeliä, joka uudistaa ja kosteuttaa ihoa sekä Thiamidolia sisältävää tiivistettä, jolla on pigmenttiä vaalentava vaikutus. Yhdistä seerumi esimerkiksi sarjan yö- tai päivävoiteeseen, niin saat parhaan tehon.

Toinen pigmenttimuutoksia vaalentava ja tasoittava raaka-aine on atselaiinihappo, jota on Ducray Melascreen Intensive Care-hoitovoiteessa. Se sisältää myös glykolihappoa, joka yhdessä atselaiinihapon kanssa kuorii kevyesti ihoa ja siten tasoittaa ihon sävyä. Sarjan Melascreen-päivävoiteissa on korkea aurinkosuoja SPF50+, mikä ennaltaehkäisee tehokkaasti pigmenttiläiskien tummentumista ja uusien muodostumista.

Täydennä hoitorutiinia käyttämällä kerran viikossa Lierac Lumilogie Even-Tone Brightening Mask-kasvonaamiota, jonka sisältämät tehoaineet, kuten hietamerinarsissi ja heinäratamouute sekä valkoinen tee vaalentavat pigmenttimuutoksia ja auttavat vähentämään melaniinin liikatuotantoa.

Aurinkoisia talvipäiviä!

Essi

Hae