Hiuspohja kutisee ja ärtyy - kuivan päänahan hoito

Hiuspohja kutisee ja ärtyy - kuivan päänahan hoito

Hiuspohjaa kuumottaa, tekisi mieli raapia ja hiuksetkin tuntuvat rutikuivilta. Kuulostaako tutulta? 

Kuiva, kutiseva päänahka on yksi yleisimpiä hiuspohjan ongelmia - etenkin talviaikaan. Talvella hiuspohja kuivuu erityisesti lämmitetyn sisäilman vuoksi ja muita syitä kuivumiselle on hiustenkuivaimen runsas käyttö sekä liian voimakkaat hoitotuotteet.

Kuiva päänahka on usein myös kutiseva ja sen aiheuttama raapiminen vielä pahentaa ongelmaa. Monesti kuivuus sekoitetaan hilseeseen ja joskus niitä onkin vaikea erottaa toisistaan. Jos hiuspohjassa on hilsettä, se yleensä aina näkyy pölisevänä, pienirakeisena hiutaleena, joka voi pudota olkapäille ja takertua vaatteisiin. Jos tätä oiretta ei ole, mutta päänahka tuntuu ärtyneeltä, kutisevalta tai kiristävältä, se ei yleensä ole hilsettä vaan muista syistä johtuva kuiva hiuspohja. Miksi sitten nämä kaksi tulee erottaa toisistaan? Hilseilyn aiheuttaa yleensä hiuspohjan normaaliin mikrobistoon kuuluva hiivasieni, joten sen hoitoon käytetään erityistä hilseshampoota.

Kuivan päähänahan hoito

Kuivan ja kutisevan päänahan hoitoon sopivat miedot ja kosteuttavat pesu- ja hoitotuotteet. Hyvä tuotelinja on esimerkiksi Ducray Sensinol, josta löytyy sekä shampoo että hiuspohjaan suihkutettava seerumi. Ne sisältävät erityisesti kutinaa rauhoittavaa polidocanolia sekä sinkkiä ja ovat hajusteettomia ja hellävaraisia. Shampoo pesee kuivan ja kutisevan päänahan hellävaraisesti ja seerumi rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa välittömästi ja tehokkaasti.

Viikon vinkki

Hemmottele hiuspohjaasi ja kokonaisvaltaisesti hyvinvointiasi Phytopolleine-hiuspohjan hoitonesteellä. Ennen hiustenpesua päänahkaan levitettävä, erilaisia virkistäviä ja vahvistavia eteerisiä öljyjä (mm. sitruuna- ja rosmariiniöljy) sisältävä hoitoneste tuntuu hiuspohjassa ihanan viilentävältä ja verenkiertoa aktivoivalta ja jättää päänahan todella raikkaaksi ja puhtaaksi sekä se tehostaa muiden hoitotuotteiden vaikutusta. 20 minuutin vaikutusajalla ehtii samalla laittaa esimerkiksi kasvonaamion.

Kokeile Vichyn heleyttävää ja kirkastavaa kuorintanaamiota tai Atopikin Balance-sarjan rauhoittavaa ja vahvistavaa probioottinaamiota, joka on yksittäispakattu jauheena ja siihen lisätään itse vesi.

Aurinkoista maaliskuun jatkoa!

Essi

Hae