11 tehokasta keinoa joilla saat hiukset kasvamaan nopeasti

11 tehokasta keinoa joilla saat hiukset kasvamaan nopeasti

 Hiusten kasvattamisessa maltti on valttia mutta muutamalla tehokkaalla niksillä voit parantaa hiusten elinvoimaa ja kuntoa sekä lisätä kasvuvauhtia tehokkaasti. 

Ota nämä 11 yksinkertaista konstia käyttöön mikäli tavoitteenasi on kasvattaa pitkät, hyvinvoivat ja hulmuavat kutrit mahdollisimman nopeasti ja ilman suurempaa vaivaa.

1. Hemmottele hiuspohjaa päähieronnalla (tee mieluiten pää alaspäin) 

Rentouttava päähieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja edistää samalla hiusten kasvua. Jo muutaman minuutin hierontahetki riittää verenkierron vilkastuttamiseksi. Voit tehdä päähieronnan esimerkiksi suihkun yhteydessä ja tehostaa sitä hiuspohjaa ja pituuksia hoitavilla öljyillä. Okabo Organicsin 100% arganöljyllä hoidat latvojen lisäksi hilseilevän ja ärtyneen päänahan. Hoitavan ominaisuutensa lisäksi öljyllä tehtävä hieronta rentouttaa ja laukaisee stressiä. Mikäli haluat ottaa hierontahetkestä kaikki tehot irti, tee se pää alaspäin. Näin saat verenkierron virtaamaan sinne minne sen tässä tapauksessa kuuluukin mennä: päänahkaan ja hiustuppeen. Ja jos et huomaa muuta vaikutusta, niin ainakin tulet katsoneeksi maailmaa edes hetken eri perspektiivistä!

2. Tehosta kasvua hiusten lisäravinteilla

Varta vasten hiuksille kehitetyillä lisäravinteilla pistät turbovaihteen päälle ja vauhditat hiusten kasvua huomattavasti. Priorin Extra hiusravinne on vitamiini-, kasviuute- ja aminohappovalmiste joka aktivoi hiusjuurta, lisää elinvoimaa sekä saa kutrisi kiiltäviksi ja hyvinvoiviksi. Biorion Strong ravintolisällä hoidat hiusten lisäksi myös kynsiä: se sisältää nimittäin biotiinin lisäksi sinkkiä ja seleeniä jotka puolestaan edistävät hiusten sekä kynsien kuntoa. 

3. Monipuolinen ruokavalio = elinvoimaiset hiukset

Mikäli ruokavalio koostuu pääosin pizzasta ja pullasta on syytä viimeistään tässä vaiheessa tehdä elämäntaparemontti. Terve hius tarvitsee nimittäin kasvaakseen riittävän määrän proteiineja, hyviä rasvoja, oikeanlaisia hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja hivenaineita. Vaihda siis einekset runsasproteiiniseen kalaan ja kananmuniin, nopeat hiilarit hitaisiin sekä transrasvat kylmäpuristettuihin kasviöljyihin. Kaikista fanaattisimmat hiustenkasvattajat luopuvat lisäksi kahvinjuonnista.

4. Volyymia ja elinvoimaa oikeanlaisilla hoitotuotteilla

Oikeantyyppisillä puhdistustuotteilla edesautat hiuksia kasvamaan paksuiksi ja elinvoimaisiksi. Lisätuuheutta saat ottamalla käyttöön Biorionin tuuheuttavan shampoon sekä Briorionin tuuheuttavan ja kosteuttavan hoitoaineen.  Nämä kofeiinia ja B3-vitamiinia sisältävät hoitotuotteet stimuloivat hiuspohjan verenkiertoa, antavat elinvoimaa sekä poistavat sähköisyyttä ja helpottavat kammattavuutta.

5. Vältä liiallista käsittelyä

Lähes kaikki kemialliset käsittelyt, kuten värjäykset sekä raidoitukset vaurioittavat hiusta. Jos et kuitenkaan halua heittäytyä täysin “au naturel” niin kysy siinä tapauksessa kampaajaltasi mahdollisuutta luonnonmukaiseen hiustenvärjäykseen. Luontaiset väriaineet ovat kemikaalittomia ja täten hellävaraisia niin hiuksille kuin koko keholle. Lisäksi ympäristö kiittää.

6. Nukkumalla hyväkuntoiset hiukset?

Univaje ja stressi vaikuttavat myös hiusten hyvinvointiin. Stressi aiheuttaa mm. hiustenlähtöä ja tekee olemuksesta muutenkin nuutuneen. Riittävä lepo on ensisijaisen tärkeää mikäli haaveilee hulmuavista ja pitkistä kutreista. Skippaa siis Netflix tältä illalta ja mene aikaisemmin nukkumaan. Kun laitat silmäsi kiinni voit melkein kuulla hiustesi kasvavan.

7. Huuhtele hiukset kylmällä vedellä

Avantouinti sekä kylmäaltaassa pulahtaminen ovat meille suomalaisille tuttua kauraa mutta kuinka moni pesee hiuksensa kylmällä vedellä? Se kannattaa, sillä kylmä vesi sulkee hiussuomut, virkistää päänahkaa sekä estää hiusta katkeilemasta. Riittää, että teet pelkän loppuhuuhtelun kylmällä vedellä. Näet eron lähes välittömästi. 

8. Juo vettä (ainakin 2 litraa päivässä)

Nestehukka vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti eivätkä hiukset ole tässäkään asiassa poikkeus. Tee elimistölle palvelus ja juo ainakin kaksi litraa vettä päivässä. Samalla kirkastutat ihon ja mielen. Win-win.

9. Hiuspohjan kuorinta osaksi kauneusrutiinia

Tiesitkö, että hiuspohjakin kaipaa ajoittain kuorintaa? Varsinkin jos se hilseilee, kutisee tai rasvoittuu herkästi. Kuorinnalla autat poistamaan hilsehiutaleet ja tukkeumat sekä tuet päänahan hyvinvointia ja edesautat hiustenkasvua. Vichy Dercos Micropeel shampoolla kuorit ja rauhoitat hellävaraisesti ärtyneen hiuspohjan. Käytä aluksi kuurina ja sen jälkeen noin kerran viikossa.

10. Älä unohda latvoja!

Latvat on myös syytä muistaa hiuksia kasvatettaessa. Hyvinhoidetut pituudet eivät ainoastaan näytä hyviltä vaan niitä tarvitsee myös leikata harvemmin.  Elinvoimaa latvoille saat esimerkiksi hiuksiin jätettävillä hoitosuihkeilla ja tipoilla. System4 Chitosan Hair Repair -suihkeella paikkaat haaroittuneita latvoja ja lisäät hiusten kiiltoa. Vichyn Dercos Kera-Solutions seerumilla saat puolestaan elottomiin ja käsiteltyihin latvoihin lisää elinvoimaa. 

 

11. Pidennä pesuväliä

Mitä vähemmän pesukertoja, sen parempi. Asiantuntijoiden mukaan enemmän kuin 3 pesukertaa viikossa on jo liikaa. Mikäli ajatus likaisista hiuksista pesujen välillä kuitenkin puistattaa voit puhdistaa ne kaurauutetta sisältävällä Klorane kuivashampoolla. Samalla saat hiuksille tukea, ryhtiä ja tuuheutta. Eikä sinun tarvitse kulkea koko päivää pipo päässä.

Hiusten kasvattaminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja kärsivällisyyttä. Oikotietä onneen ei tässäkään tapauksessa ole. 

Mutta eihän Roomaakaan toisaalta rakennettu päivässä.

 

Tutustu hiustenkasvua edistäviin ja hiustenlähtöä hillitseviin tuotteisiin Apteekkiplussan verkkokaupassa!Hae