Nauti auringosta turvallisesti!

Löydä juuri sinulle sopivat tuotteet

Nauti auringosta turvallisesti!

Valikoimastamme löydät laajasti vaihtoehtoja eri ikäisille ja erilaisille ihotyypeille.

Näin valitset itsellesi sopivat aurinkotuotteet:

  1. Aurinkotuotteen suojakerroin

Valikoimassamme on aurinkosuojatuotteita matalammalla suojakertoimella (SPF15-25), mikäli ei pala ja ruskettuu melko helposti. Korkea suojakerroin (SPF30-50+) kannattaa valita, jos palaa helposti ja ruskettuminen on vaikeaa tai jos iho on muuten herkkä. Tietyt ihosairaudet tai lääkkeet vaativat myös erityisen korkean UV-suojan.

  1. Erilaiset UV-suodattimet
Aurinkotuotteissa käytetyt UV-filtterit toimivat kahdella eri tavalla: kemiallinen UV-suoja imee auringonsäteet itseensä ja muuttaa ne turvalliseksi lämmöksi estäen säteilyn pääsyn ihoon. Fysikaalinen UV-suoja muodostaa ihon pinnalle kalvon, joka heijastaa auringonsäteet pois iholta.
Yleensä aurinkotuotteissa käytetään sekä kemiallisia että fysikaalisia UV-suodattimia yhdessä, jolloin suojateho on mahdollisimman hyvä ja tuotetta on miellyttävä käyttää.
Etenkin osassa pienten lasten tuotteita ja kaikissa luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa käytetään vain fysikaalisia UV-filttereitä.
  1. Aurinkosuojat eri ihotyypeille
Erityisesti kasvojen aurinkotuotteiden kohdalla sopivan tuotteen valintaan vaikuttaa oma ihotyyppi.
Kuivalle iholle sopivat kosteuttavat aurinkotuotteet ja epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle käyvät parhaiten kevyet, mattapinnan jättävät aurinkotuotteet. Ruusufinni- ja couperosaiholle sekä muuten herkälle iholle on olemassa erityisen hellävaraisia aurinkotuotteita, jotka suojaavat tehokkaasti, mutta eivät ärsytä ihoa. Ihon pigmenttimuutokset yleensä lisääntyvät auringon UV-säteilyn vaikutuksesta, joten niiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä korkea aurinkosuoja on todella tärkeä.

 

Osta laadukkaat aurinkotuotteet edullisesti ja luotettavasti! 

 


Tuoteryhmät

Hae