Hiivalääkkeet

Hiivatulehdus on yleisintä nuorilla naisilla. Jos kyseessä on alle 16-vuotias tai yli 60-vuotias, aloitetaan hoito aina lääkärin määräyksellä, koska hiivatulehdus on harvinainen näissä ikäluokissa. Naisilla emättimen limakalvot ohenevat ja kuivuvat vaihdevuosien aikana ja jälkeen estrogeenin puutteen vuoksi. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi aristusta ja kirvelyä. Nämä kuivuuteen liittyvät oireet sekoitetaan helposti hiivatulehdukseen. Miehillä hiivatulehdus on harvinainen, joten epäillessään hiivatulehdusta, miesten olisi hyvä käydä lääkärissä varmistamassa, ettei kyseessä ole jokin muu vaiva. Ilman reseptiä saatavat hiivalääkkeet on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet lääkärin diagnosoiman hiivatulehduksen.

Hiivatulehdus oireilee yleensä voimakkaana kutinana ja kirvelynä. Valkovuoto on vaaleaa, kokkareista, tahmaista ja paksua, mutta useimmiten hajutonta. Sisä- ja ulkosynnyttimissä saattaa esiintyä punoitusta, paikallisia ärsytysoireita ja jopa pieniä haavaumia. Jos olet epävarma, onko sinulla hiiva vai jokin muu vaiva, ota yhteyttä lääkäriin.

Hiivatulehdus on helppo hoitaa ilman reseptiä saatavilla lääkkeillä. Hiivatulehduksen hoitoon on saatavilla emätinvoiteita ja -puikkoja sekä suun kautta annosteltava kertahoitona otettava kapseli.

Mikäli oireet eivät lievity itsehoidossa käytetyillä lääkkeillä kolmessa päivässä, oireet pahenevat tai hiivatulehdus ei parane viikossa, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Tällöin kyseessä on todennäköisesti jokin muu vaiva kuin hiivatulehdus ja lääkäriin hakeutuminen nopeuttaa oikean hoidon saamista. Itsehoidon jatkaminen tässä tapauksessa viivästyttää diagnoosia ja oireet saattavat pahentua. Mikäli sairastaa hiivatulehduksen kolme kertaa alle puolessa vuodessa, on syytä hakeutua lääkärille, jotta voidaan selvittää syyt toistuviin tulehduksiin ja löytää paras hoito sekä keinot hiivatulehduksen ehkäisyyn.

Tuote on lääke: 
Kyllä
8,04 € (8,04 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Kyllä
8,97 € (8,97 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Kyllä
19,34 €
Tuote on lääke: 
Kyllä
12,85 € (0,64 €/kg)
Tuote on lääke: 
Kyllä
12,85 € (4,28 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Kyllä
16,65 € (16,65 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Kyllä
19,91 €
Tuote on lääke: 
Kyllä
8,69 € (8,69 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Kyllä
13,90 €
Tuote on lääke: 
Kyllä
7,78 € (7,78 €/kpl)
Tuote on lääke: 
Ei
8,95 €

Ota Yhteyttä!

Keskustele farmaseutin kanssa suojatussa Chat palvelussa.

Kun asiakaspalvelijamme ovat paikalla, sivun laidassa näkyy "Aloita keskustelu" painike. Klikkaamalla voit keskustella apteekkimme farmaseutin kanssa.

Soita asiakaspalveluumme

Voit soittaa asiakaspalveluumme numeroon
020 787 0030.
Asiakaspalvelumme on avoinna
ma-la klo 9-19 ja su klo 12-17