Vinkit aurinkotuotteiden valintaan osa 1 : aurinkotuotteet kasvoille

Vinkit aurinkotuotteiden valintaan osa 1 : aurinkotuotteet kasvoille

Kasvot ovat alttiina auringolle kaikista eniten, joten aurinkosuojan käyttöä suositellaan päivittäin jopa ympäri vuoden, mutta ainakin keväästä syksyyn. Mitkä tekijät vaikuttavat aurinkotuotteen valintaan ja miten löytää juuri omalle iholle sopivat tuotteet?

1. Suojakerroin

Lähes kaikissa kasvoille tarkoitetuissa aurinkotuotteissa on korkea aurinkosuoja, SPF30-SPF50+. Syynä on se, että kasvot ovat alttiina auringolle eniten ja niitä on vaikeampi suojata vaatetuksella. Monet pohjoismaalaisista ovat myös sellaista ihotyyppiä, joka palaa helposti ja ruskettuu huonosti tai ei lainkaan, jolloin korkean aurinkosuojan käyttäminen on tärkeää. Aurinkotuotetta tulisi myös laittaa reilusti sekä lisätä muutaman tunnin välein ja lisäksi jos ui tai hikoilee, jotta haluttu suojakerroin saavutetaan. 

2. Ihotyyppi

Kasvojen aurinkotuotteiden valinnassa on hyvä kiinnittää huomio omaan ihotyyppiin, sillä aurinkosuojia löytyy eri ihotyypeille. 

Normaali iho

Jos ihosi on normaali, voit valita tuotteen ja koostumuksen, joka tuntuu miellyttävältä käyttää. Huomaamattomat ja ohuet voiteet tai suihkeet ovat olleet tykättyjä.

ACO Sun Ultra Light Sun Face Fluid SPF50+ on hajusteeton ohut emulsio, joka jättää iholle huomaamattoman mattapinnan. Sopii myös silmänympärysiholle. 

Avene Sun Ultra Fluid Invisible SPF50+ on alkoholiton ja hajusteeton ja siinä on myös erittäin kevyt ja tahraamaton koostumus. 

La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Mist SPF50+ on kasvoille tarkoitettu aurinkosuojasuihke, joka sopii erityisen hyvin päivän aikana lisättäväksi tuotteeksi, sillä sitä voi käyttää myös meikin päällä. 

BABE Super Fluid Sunscreen SPF50 sisältää tehokosteuttavaa hyaluronihappoa. Sopii hyvin käytettäväksi oman kasvovoiteen päällä tai yksinään esimerkiksi seerumin jälkeen. 

Kuiva iho

Kuivalle iholle hyvä vaihtoehto on kosteuttavia ainesosia sisältävä voide, jossa on esimerkiksi hyaluronihappoa tai glyserolia. Täyteläisemmät ja voidemaiset koostumukset sopii usein kuivalle iholle parhaiten. 

ACO Sun Face Cream SPF50+ on tehokkaasti kosteuttava aurinkovoide kasvoille, joka sisältää ACOn Triple Moist Complex-tehokosteuttavan yhdisteen ja antioksidanttista E-vitamiinia. 

Eucerin Sun Face Hydro SPF50+ Protect Ultra Light Fluid on koostumukseltaan ohut, mutta tehokosteuttava ja se jättää iholle miellyttävän samettisen pinnan. Sopii myös herkälle silmänympärysiholle. 

La Roche-Posay Anthelios UV-MUNE400 Ultra aurinkosuojavoide SPF 50+ kosteuttaa ja jättää ihon pehmeäksi, mutta ei jätä valkoisia jälkiä. 

Avene Sun Cream SPF 50+ TriAsorB kosteuttaa ihoa 8 tunnin ajan ja se sisältää mm. tehokosteuttavaa glyserolia ja ihoa rauhoittavaa Avene-terveyslähdevettä. 

Rasvoittuva tai sekaiho

Rasvoittuvalle tai sekaiholle sopii yleensä hyvin ohuet, mattaisen pinnan jättävät aurinkotuotteet, jotka eivät kiiltele iholla tai tuki ihohuokosia. Geelimäiset ja kevyet fluid-koostumukset ovat paljon käytettyjä. 

BABE Super Fluid Mattifying Sunscreen SPF 50 on iholle helposti mukautuva tuote, jonka sisältämä niasiiniamidi säätelee talineritystä. Huomaamaton emulsio on öljytön. 

ACO Sun Face Fluid SPF30 Mattifying vähentää ihon kiiltelyä ja antaa sille mattapinnan. Kevyt voide sisältää myös epäpuhtauksia vähentäviä ainesosia. 

SVR SUN SECURE EXTREME SPF50+ on erittäin miellyttävä mattageelivoide, joka on helppo levittää ja imeytyy todella nopeasti. Sopii hyvin käytettäväksi urheiluun, sillä tuote ei valu silmiin. 

Vichy Capital Soleil UV-Clear SPF50+ sopii rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle. Ei rasvoita eikä jätä valkoisia jälkiä. Erittäin kevyt koostumus, joka imeytyy nopeasti. 

 3. Ihon erityistarpeet

 Kasvojen aurinkotuotteista löytyy lisäksi tuotteita, joissa on huomioitu ihon erityistarpeet, joista yleisimpiä ovat pigmenttimuutokset ja ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisy tai hoito. Myös aurinkokeratoosiin on olemassa omat erikoistuotteet. Näistä on tulossa oma postauksensa, joten pysy kuulolla, jos näihin liittyvät vinkit kiinnostavat. 

Seuraa meitä myös somessa (Facebook, Instagram, TikTok) @apteekkiplus. 

Hae